ingyenes szállítás 20 000 forint felett

VILÁGOS TAVASZ (TAVASZ-NYÁR) SZÍNTÍPUS JELLEMZŐI

Melyek a Világos Tavasz színtípus jellemzői? Milyen színű ruhák, kiegészítők illenek hozzá a legjobban?

Fedezzétek fel a Világos Tavasz évszaktípust! 

“A Világos Tavasz a szivárvány elérhetetlensége, habos felhőkbe szökő irizálása.

Az ég szétválaszthatatlan szövete a kékeknek és a fénynek, nincs mélysége, maga az angyali tökéletesség.

Benne cseresznyevirágok dús viráglombjai bóbiskolnak.” 

Idézet Molnár Tímea: Színtípusok színesebben, tudatosabban című könyvéből.

A Világos Tavasz évszaktípus jellemzői

A Világos Tavasz típus természetes hajszíne

A szőkék világosabb skáláján mozog. Áttetsző aranyszőke, gyöngyszőke, világos bézsszőke, aranyló rézszín vagy eperszőke. A nap könnyen kiszívja. A szemöldök és a szempilla is szőkés, vöröses, láthatatlan.

A Világos Tavasz típus arcszíne, bőrtónusa

A bőrszíne világos bézs, porcelán, alabástrom, megjelenése törékeny, szelíd, mindig fiatalos, ám hiányzik belőle az aranyló fény.

Semlegesebb, lágyabb, sem nem túl rózsás, sem nem túl barackos a bőrtónusa. 

Meleg színvilágban tündököl, a harsány színekben eltűnik, a tompa színek fakítják, a sötét színek öregítik, a jeges színek sápasztják.

A Világos Tavasz típus szemszíne

A szemszínét a világosabb vízkéktől a szürkéskéken át a türkizes árnyalatokig többféle kékség jellemzi.

A Világos Tavasz típus öltözéke, kiegészítői

Összegyűjtöttük a Világos Tavasz színtípus számára a leginkább megfelelő, színében és anyagában tökéletesen illeszkedő ruhákat és kiegészítőket.

A Világos Tavasz típus színei

Színei könnyedek, világosak, érzékenyek, gyöngyházas hangulatúak. 

A színpaletta dúskál a pasztell színekben, a sárgászöldben, a barackszínben, a karamellben és a puncsszínben. 

Numoco virágmintás női ruha Világos tavasz színtípus
Numoco világos virágmintás rövid ruha Világos Tavasz színtípus
Numoco virágmintás hosszú ruha Világos tavasz színtípus

Előnyös színek árnyalatai

Piros, vörös

A tulipán legüdébb, a cseresznye legzsengébb, jókedvű pirosai öltöztetik. Az alap piros szín túlvilágítja viselőjét. A Világos tavasz pirosa a meleg piros és a meleg korallrózsaszín között helyezkedik el.

 ​  Numoco piros estélyi ruha Világos tavasz színtípus  

Rózsaszín

A Világos Tavasz rózsaszínei elragadóak. A lazacrózsaszínek, a korallrózsaszínek, a cseresznyevirágok színei a legmegfelelőbbek számára. A mandulavirág, a rózsák meleg púderszínei, a szaténrózsaszín, a rozészín és a puncsszín öltöztetik a legszebben.

 ​     

Kék

A Világos Tavasz kékje a tengerpartot, az eget idéző könnyed kék, türkizkék, akvamarinkék.

Hivatali kéknek az árnyas mélységgel rendelkező olajkék, antwerpeni kék, a közepes denimkék, lágy zománckék, diszkrét türkiz-vagy azúrkék megfelelő választás lehet.

Numoco farmerkék fehér pöttyös sportos ruha Világos tavasz évszaktípus

Zöld

A türkizzöld könnyű, világosabb árnyalatai remekül állnak rajta. A vízzöld, az üvegzöld, a tengerzöld, krómzöld árnyalatai csodásan kiemelik a szeme színét. A sárgászöld friss érzetű változatai, mint a levélzöld, citromzöld, opálzöld, jádezöld, világos pisztácia, egreszöld tökéletesen megfelelőek a számára.

Numoco világoszöld csinos ruha A vonallal Világos Tavasz évszaktípus
Numoco 3/4es ujjú felsliccelt, sportos hosszú ruha Világos Tavasz színtípus

Sárga

A sárga legyen világos, áttetsző. A citromsárga krémes, friss árnyalatai a legideálisabbak, főleg, ha egy csipetnyi vöröset tartalmaznak. A napsárga, a sajtszín, a vaníliaszín, a szalma, a búza, a kiscsibe, a kiskacsa sárga színeit keresse.

Barna

Minden barna krémes, mint a tejeskávé, a cappuccino, a fahér, a mézeskalács, a drapp, az aranybézs, a mandula, a dió, a gyömbér, a gesztenyepüré.

A teveszőrszín, a homokszín a télikabátok, kosztümök színe. A barna akkor ideális, ha egy kis vörös érzet megjelenik benne. 

Narancs

A könnyű vöröses narancsok előnyösek a számára. A narancs mindig legyen áttetsző, legyen benne némi fehér. A túl harsány narancsok elnyomják, a sötétebb narancsok előnytelenek számára.

Lila

A lila könnyen sápaszthatja a Világos Tavaszt. Egyedül a világos violaszín, a világos akáclila vagy a világos ibolya viselhető, főképp az arctól távol, inkább kiegészítőként.

Fekete 

A fekete és minden feketéhez közeli árnyalat előnytelen a számára, mivel a fő karakterjegye a világosság.

Fehér

A hófehér sápasztja a Világos Tavaszt. Fehér helyett tökéletes választás a természetes nyersszín, krémszín, arany csillanású ekrü vagy a csontszín. 

Szürke

A Világos Tavasz szürkéi inkább barnásszürkék, drappok. Az elefántok, a verebek, az orrszarvúk por és sárszínnel keveredő világos szürkés árnyalatai megfelelőek lehetnek a számára. 

Hivatalos öltözék

A fekete kosztüm, fehér blúz előnytelen a Világos Tavasz számára. A sötét kosztümök helyett válasszon teveszőr, bézs vagy világos aranybarna kosztümöt. 

Egy barackrózsaszín, lazacrózsaszín, világos türkizkék, világos almazöld blúz, ing tökéletesen illeszkedik a homokszínű vagy drapp alaphoz. 

Egy arany, vagy rózsaarany ékszer, bross, valamint egy saját színeiben tündöklő selyemkendő, cipő vagy öv feldobhatja az irodai megjelenését.

Kiegészítők/Ékszerek

Az arany, rózsaarany világos változatai állnak rajta a legszebben, akár egy pici fehérarannyal vagy ezüsttel keverve. 

A bizsuk közül az alumínium, a műanyag, a szaru, a damil, a bőr és a fonatok, fonalak egyaránt jól mutatnak rajta. A szeszélyes vonalak, romantikus darabok jól kiegészítik nőies megjelenését.

Kiegészítők/Szemüvegkeret

A közepes vagy a világos színtartományból keressen keretet magának. Lehet vidám, színes, de diszkrétebb világos arany vagy rózsaarany is. Ne válasszon fekete vagy sötét keretet, de a túl harsogó, túlságosan fényes keretek sem előnyösek számára.

Kiegészítők/Cipők, táskák, övek

Bármi, ami nem fekete vagy nem túl sötét megfelelő lehet kiegészítőkben. Válasszon teveszőr – vagy vizslaszínű, karamell, vagy aranybarna árnyalatokat, illetve megfelelő lehet a mustárszín, az okker, a középkék, a petrolkék a téli időszakban.

A krémszínek, ekrüszínek, barackszínek, bőrszínek, pasztellszínek tökéletesen illeszthetők a ruhatárába. A türkizkék, a türkizzöld, a napsárga a nyári szezon színei.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük